Субота, 20.04.2024, 15:49
Вітаю Вас Гість | RSS



Христинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів







Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Шановний відвідувач, ви є
Всього відповідей: 217
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 01

   22 лютого до Міжнародного дня рідної мови між учнями 8-х класів проведено мовний конкурс "Юний філолог", з метою навчити дітей розуміти і збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава; розширити знання про красу і багатство української мови; пробудити почуття національної гідності; розвивати логічне і творче мислення; виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

          

Переглядів: 335 | Додав: tanyusha | Дата: 01.03.2017 | Коментарі (0)

Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася шкільна родина Христинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Учні 1-5 класів взяли участь у творчому конкурсі «В океані рідного народу відкривай духовні острови».

         

         

    Згадаймо слова В. Сосюри: “Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема”. Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу.А на думку Є.М. Верещагіна і В.Г.Костомарова, “національна мова входить у поняття національної культури, бо природні умови, географічне положення, рівень і спеціалізація народного господарства, тенденція суспільної думки, науки, мистецтва – всі великі й малі особливості життя народу знаходять відбиття у мові цього народу”. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.

Переглядів: 363 | Додав: tanyusha | Дата: 01.03.2017 | Коментарі (0)

20 лютого 2017 року у Христинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулись заходи щодо річниці Небесної Сотні.

Зранку учнівський та педагогічний колективи вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні на лінійці пам’яті «Мертві не просять, живі не забудуть», яку розпочали виконанням Гімну України. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Учні 8-Б класу разом з класним керівником Драбенюк Н.А. організували виховну годину «З Україною в серці», та зустріч з учасником АТО Лукінським Андрієм Вікторовичем. Герой з честю відслужив жахливий рік протистояння російському агресору і на радість своїм близьким повернувся до рідної домівки. Зустріч пройшла в теплій, невимушеній атмосфері. Звучали пісні, вірші, відеокліпи про Україну, події в зоні АТО, Небесну Сотню. Цікаво було слухати учнів 8-Б класу, які розповіли про тернистий шлях України до незалежності. Ця розповідь сповнила присутніх надією, що українці знову переможуть, і це зробить нас сильнішими.

Найбільше вразив Андрій Вікторович – здавленим від хвилювання голосом описав ті жахливі події, які він бачив на сході України, розповів про справжню мужність і відвагу, про честь, відданість та побратимський дух. Учні, затамувавши подих, уважно слухали молодого воїна, а очі жадібно вдивлялись в обличчя героя . На закінчення Андрій побажав всім миру і злагоди. Коли буде мир , тоді можна мріяти про щасливе життя, будувати плани на майбутнє.

                                               

Переглядів: 394 | Додав: tanyusha | Дата: 01.03.2017 | Коментарі (0)

Фестиваль "Таланти твої, Україно" 

Конкурс "Народна пісня" та патріотичної поезії "Слово Україні"

Переглядів: 390 | Додав: tanyusha | Дата: 01.03.2017 | Коментарі (0)

Адміністрація сайту може не розділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за розміщені матеріали. При використанні матеріалів сайту посилання на www. school-kristin.ucoz.ua обов'язкове!

Copyright MyCorp © 2024

Безкоштовний хостинг uCoz